Summer last call - Rouges
"Raggiante" Rosso
Krachtige wijn, tegelijkertijd van zeldzame fijnheid. De naam herinnert aan de kracht van de Middellandse zon waardoor de perfecte rijpheid van de druiven ontstaat.
Dieprode kleur; bouquet met tonen van rijp fruit, bramen en violet; vol van smaak, soepel en evenwichtig, aanhoudend.
Vino Rosso Biologico
Een veelzijdige wijn met een mooie helderrode kleur. Hij heeft een goede body, waardoor hij perfect past bij smakelijke voorgerechten en kazen.
In de neus zijn zuivere en fruitige aroma's waar te nemen, waaronder bosvruchten en zoethout opvallen. In de mond is hij omhullend, met zachte en perfect uitgebalanceerde tannines.
"Dicasa" Rosso
DICASA is het symbool voor gezelligheid; een dagelijkse vreugde en een genot om altijd aan toe te geven. Het roept bekendheid op: het past goed bij alledaagse gerechten en zijn kenmerken worden gecombineerd met de meest klassieke recepten uit de Italiaanse cultuur. Het is een wijn om te delen met onze meest geliefde dierbaren om momenten van pure vreugde te beleven.
Een ongecompliceerde wijn: met een intense kleur, met heldere aroma's, met tonen van rijp fruit, bramen en violet. De smaak is zacht, evenwichtig en met een aanhoudende afdronk: een wijn om gedurende de hele maaltijd te drinken, net zoals vroeger.
Merlot Puglia IGT
Van Merlot-druiven, geteeld op het vruchtbare land van het Taranto-gebied. De kleur is intens rood, de geuren zijn helder en aanhoudend met duidelijke sporen van rijp fruit zoals frambozen en kersen. Wijn met een geweldige textuur, evenwichtig en aangenaam.
Intens rood, vol en intens. De wijn wordt gekenmerkt door heldere en aanhoudende geuren van rijp fruit, met duidelijke sporen van framboos en kersen. Van grote textuur, onthult de wijn bij het drinken een aangename, gebalanceerde structuur.
"Andrea" Vino Rosso
Wijn is voor mij ook de stilte in de wijnkelder: voor deze Andrea Vino Rosso waren er momenten waarop alleen de echo van de stappen de ruimte tussen de wijnvaten vulden, alleen mijn adem was de muziek voor de rijping van onze wijnen. Het vergt passie. Als u houdt van wat u doet, is het natuurlijk dat het er is. Soms is het adembenemend, het laat u emoties ervaren met een overweldigende intensiteit. Ik heb persoonlijk de wijnstokken uitgekozen van deze variëteit, geïnspireerd door de sensaties van een snikhete zomer binnen en buiten de wijnkelder. Ik volgde de rijping stap voor stap, wijnproef na wijnproef. Toen ik me realiseerde dat de wijn klaar was om in de flessen te bottelen, voelde ik een vreemd gevoel van jaloezie, alsof ik te maken kreeg met een pijnlijke maar noodzakelijke onthechting. Op dat moment begreep ik dat hij klaar was, terwijl ik hem in het schemerige licht proefde. Wijn is emotie. De mijne? De mijne is een passie om te delen.
Andrea, Wine Maker Giordano
Net als een spiegel in een sprookje, het rode van zijn kleurweergave structuur heeft paarse aders en reflecteert het licht, veranderende arabesken creërend, fascinerend. Rode vruchten, frambozen en kersen, ontstaan met een vol geurend en expressieve karakter: vergezellend vanille, afstandelijk en suggestief. In de mond is hij harmonieus en vol, volledig fluweel met een lang aanhoudende afdronk. Er blijven nog hints van chocolade en vanille achter, overduidelijk.
Wijnbereiding
Druiven en wijnstokken zijn mijn dagelijks leven. Ik zie ontkiemende planten, kiemende bloemen, groeiend fruit, rijping en het bereiken van het perfecte oogstmoment. De wijnoogst bepaalt alle operaties: mijn taak is om als dirigent van het orkest er voor te zorgen dat elk aspect van een instrument de juiste noten moet spelen om de juiste harmonie te produceren. Elk variëteit heeft zijn eigen stem: zowel bij de benamingen als bij het kristalliseren van bepaalde tinten, een mengsel die toestaat om het eigen op te nemen, het vormgeven van een wijn met een ongewoon karakter, nieuw. Voor Andrea Vino Rosso koos ik de instrumenten die ik het meest geschikt achtte voor het orkestreren van de smaak die ik in gedachten had. Na een zorgvuldige selectie van de druiven, na de gisting, na de eerste rustpauze en de overgang in vaten heb ik een dialoog gevoerd met de wijnstokken in die mate dat ik dacht dat het beste was, om deze rode een snufje van mijn persoonlijkheid te geven. De rijping deed de rest, in de comfortabele omgeving van de Giordano wijnkelders. En daar groeide hij op en nam iets van mijzelf op tijdens onze stille dialogen.
Verdieping
De zoektocht naar iets nieuws is de basis voor constante persoonlijke groei. We hebben veel gesproken over deze regel, Winemaker's Choice. We werden gevraagd om uit de schaduw te komen, niet alleen om een gezicht te geven aan degenen die achter de schermen Giordano wijnen maken, maar ook om een persoonlijke interpretatie van de wijn aan te bieden volgens ieder van ons. Deze rode wil een beetje mijn visitekaartje zijn, een antwoord op de vraag hoe een wijn moet zijn om me te veroveren. Ik hoop dat ik uw hart kan bereiken, net zoals hij mijn hart heeft bereikt.
"Rosso della Terra"
Een uitmuntende rode wijn.
Robijnrode kleur met oranje vonken; intensief bouquet met braam en vanille. Harmonieus en goed gestructureerd, met aanhoudende afdronk.
Grissini
Deze knapperige stengels zijn uitermate geschikt als broodvervanger of als origineel bijgerecht bij koude schotels. Aan het deeg wordt een beetje olijfolie toegevoegd. Vervolgens worden er met de hand dunne strengen van gerold.
Risotto met 4 kazen
Romig en heerlijk verfijnd van smaak. Deze risotto is een typisch gerecht uit de streek Emilia-Romagna. De kwaliteit en zuiverheid zullen u overtuigen. 1 pak 175 g
Ingrediënten: 80% parboiled rijst, smeltkaasmix 9% (kaas, Mozzarella, Cheddar, Gouda, Blue Cheese, wei, zout), zonnebloemolie bereidingspoeder (zonnebloemolie zonnebloemolie, glucosestroop, melkeiwit), aardappelzetmeel, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit,
aroma's, ui, gistextract. Kan bevatten sporen van: glutenbevattende granen, soja, selderij, eieren, schaaldieren en weekdieren.
OPSLAGWIJZE: Op een koele, droge plaats bewaren.
Instructies voor het koken: Giet de inhoud van de zak in een pan met een diameter van 16/18 cm met 550 ml koud, ongezouten water.
Roer om goed te mengen en breng aan de kook. aan de kook brengen. Kook op middelhoog vuur zonder deksel gedurende ongeveer 15 minuten, tot het water volledig is opgenomen, onder af en toe roeren. Voeg boter en kaas toe indien gewenst.
Penne met peperoncino
Uit de gelukkige ontmoeting tussen geselecteerd griesmeel van harde tarwe en rode chilipeper komt dit smakelijke voorgerecht, gemaakt volgens de regels van de traditionele Italiaanse pastamakerij. Alles wat u nodig hebt om ze te proeven is een drupje extra vergine olijfolie of boter, of een eenvoudige rode saus.
Sugo all'Amatriciana
Heerlijke saus met licht gebruind uien en de beste kwaliteit spek in een kruidige tomaten saus. De ideale begeleiding van alle sorten pasta.
INGREDIËNTEN: tomatenpulp (57%), gerookt spek 18% (varkensvleesbacon, zout, aroma's, specerijen, conserveringsmiddelen E250-E252, antioxidant E301), varkensvlees, witte wijn, zonnebloemolie, rund (3%), ui, zout, suiker, tarwezetmeel, knoflook, zuurteregelaar E 270, peper.
OPSLAGCONDITIES: Opslaan in een koude en droge plaats. Eenmaal geopend in de koelkast bewaren en binnen een paar dagen verbruiken.
Balsamico Azijn uit Modena i.g.p.
De meest bekend en gewaardeerde azijn, bereid met wijnazijn, kruidenmengsel en geconcentreerde en gekookte most.
Deze populaire en hoogwaardige azijn, uit de streek Emilia Romagna, wordt van oudsher gewonnen uit geconcentreerd en uitgekookt most. De donkerbruine kleur en de karakteristieke smaak ontstaan door het rijpingsproces in eikenhouten vaten. Er zijn maar een paar druppels nodig om vlees, vis, omeletten en groenten een bijzondere smaak te geven. Probeer deze azijn ook eens op Parmezaanse kaas en aardbeien.
Ingrediënten: wijnazijn, geconcentreerde druivenmost, karamel als kleurstof E150d. Het bevat Sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Maccheroni 100% Italian durum wheat semolina
De meest typische van onze pastavormen, geproduceerd volgens de ambachtelijke traditie door uitsluitend gebruik te maken van Italiaanse griesmeel van harde tarwe. Deze macaroni's zijn in brons draadgetrokken om de pasta de typische ruwheid te geven waardoor hij elke smaak beter kan opnemen. Probeer ze met één van de Giordano sauzen, voeg een snuifje goede Parmigiano Reggiano toe en serveer een uitstekend voorgerecht aan tafel.
Ingrediënten: griesmeel van harde tarwe.
OPSLAGWIJZE: Op een koele, droge plaats bewaren.
Rustieke saus met eekhoorntjesbrood
Deze klassieke tomatensaus wordt bereid met zorgvuldig geselecteerde, verse paddenstoelen. Deze populaire saus is geschikt voor elk pastagerecht
Gedroogde tomaten met kappertjes
Voor dit product worden alleen de beste en lekkerste tomaten geselecteerd. Ze worden op traditionele wijze langzaam gedroogd in de warme zon. Vervolgens worden ze in olie met kappertjes gelegd. Zo ontstaat een heerlijk voorgerecht dat ook geschikt is als geraffineerd aperitief. Als ze in kleine stukjes worden gesneden, kunnen ze ook worden gebruikt voor het bereiden van pastagerechten
Frollini al Cocco
Deze knapperige kokoskoekjes van kruimeldeeg zijn een ware lekkernij. Heerlijk bij een kopje koffie of thee. Als nagerecht passen deze koekjes perfect bij een glas Moscato Piemonte. 1 pak 200 g
INGREDIËNTEN: Tarwebloem type "0", suiker, zonnebloemolie, boter, gedroogde kokosnoot (9%), eieren, halfvolle melk, rijsmiddelen (natriumwaterstofcarbonaat, dinatriumdifosfaat), aroma's, zout. Kan sporen van noten en soja bevatten.
OPSLAGWIJZE: Op een koele en droge plaats bewaren.
Bruschetta van gegrilde groenten
De stevigste en sappigste fruit worden geoogst op het hoogtepunt van het seizoen; gegrild, in plakken gesneden en gedoopt in een heerlijke saus gemaakt met olijfolie, kruiden en tuinkruiden. Ideaal als voorgerecht op geroosterd brood of, verwarmd, als bijgerecht bij vleesgerechten.
INGREDIËNTEN: zonnebloemolie, gegrilde rode paprika (15,3%), gegrilde gele paprika (15,3%), gegrilde aubergine (11,2%), water, basilicum, courgette (4,1%), dubbele geconcentreerd tomaat, witte wijnazijn, zout, extra vergine olijfolie, knoflook, ui, fructose, aardappelen, peterselie, peper, aroma, zuurteregelaar: citroenzuur. Bevat sulfieten.
OPSLAG: Opslaan in een koele, droge plaats. Na het openen bewaren in de koelkast voor een paar dagen.