Il ne manque plus que toi ! - Vins rouges
Les rouges incontournables à déboucher pendant les Fêtes. Ils se marient parfaitement avec les viandes rouges et les plats copieux. Tu les as avec les spécialités gourmandes.
"Eventus" Rosso
Droge rode wijn, gemaakt van druiven die groeien in de beste wijngebieden van de drie grote wijnlanden: Spanje, Frankrijk en Italië.
Intense rode kleur met paarse tinten; sterke hints van rijp fruit, intense bramen en kersen noten, gekonfijt fruit en jam die zich vermengen tot een bouquet van kruiden en vanille. De smaak is vol, warm en allesomvattend, perfect gebalanceerd met de juiste hoeveelheid van zachte tannines. De afdronk is lang en fruitig.
"Raggiante" Rosso
Krachtige wijn, tegelijkertijd van zeldzame fijnheid. De naam herinnert aan de kracht van de Middellandse zon waardoor de perfecte rijpheid van de druiven ontstaat.
Dieprode kleur; bouquet met tonen van rijp fruit, bramen en violet; vol van smaak, soepel en evenwichtig, aanhoudend.
"Andrea" Vino Rosso
Wijn is voor mij ook de stilte in de wijnkelder: voor deze Andrea Vino Rosso waren er momenten waarop alleen de echo van de stappen de ruimte tussen de wijnvaten vulden, alleen mijn adem was de muziek voor de rijping van onze wijnen. Het vergt passie. Als u houdt van wat u doet, is het natuurlijk dat het er is. Soms is het adembenemend, het laat u emoties ervaren met een overweldigende intensiteit. Ik heb persoonlijk de wijnstokken uitgekozen van deze variëteit, geïnspireerd door de sensaties van een snikhete zomer binnen en buiten de wijnkelder. Ik volgde de rijping stap voor stap, wijnproef na wijnproef. Toen ik me realiseerde dat de wijn klaar was om in de flessen te bottelen, voelde ik een vreemd gevoel van jaloezie, alsof ik te maken kreeg met een pijnlijke maar noodzakelijke onthechting. Op dat moment begreep ik dat hij klaar was, terwijl ik hem in het schemerige licht proefde. Wijn is emotie. De mijne? De mijne is een passie om te delen.
Andrea, Wine Maker Giordano
Net als een spiegel in een sprookje, het rode van zijn kleurweergave structuur heeft paarse aders en reflecteert het licht, veranderende arabesken creërend, fascinerend. Rode vruchten, frambozen en kersen, ontstaan met een vol geurend en expressieve karakter: vergezellend vanille, afstandelijk en suggestief. In de mond is hij harmonieus en vol, volledig fluweel met een lang aanhoudende afdronk. Er blijven nog hints van chocolade en vanille achter, overduidelijk.
Wijnbereiding
Druiven en wijnstokken zijn mijn dagelijks leven. Ik zie ontkiemende planten, kiemende bloemen, groeiend fruit, rijping en het bereiken van het perfecte oogstmoment. De wijnoogst bepaalt alle operaties: mijn taak is om als dirigent van het orkest er voor te zorgen dat elk aspect van een instrument de juiste noten moet spelen om de juiste harmonie te produceren. Elk variëteit heeft zijn eigen stem: zowel bij de benamingen als bij het kristalliseren van bepaalde tinten, een mengsel die toestaat om het eigen op te nemen, het vormgeven van een wijn met een ongewoon karakter, nieuw. Voor Andrea Vino Rosso koos ik de instrumenten die ik het meest geschikt achtte voor het orkestreren van de smaak die ik in gedachten had. Na een zorgvuldige selectie van de druiven, na de gisting, na de eerste rustpauze en de overgang in vaten heb ik een dialoog gevoerd met de wijnstokken in die mate dat ik dacht dat het beste was, om deze rode een snufje van mijn persoonlijkheid te geven. De rijping deed de rest, in de comfortabele omgeving van de Giordano wijnkelders. En daar groeide hij op en nam iets van mijzelf op tijdens onze stille dialogen.
Verdieping
De zoektocht naar iets nieuws is de basis voor constante persoonlijke groei. We hebben veel gesproken over deze regel, Winemaker's Choice. We werden gevraagd om uit de schaduw te komen, niet alleen om een gezicht te geven aan degenen die achter de schermen Giordano wijnen maken, maar ook om een persoonlijke interpretatie van de wijn aan te bieden volgens ieder van ons. Deze rode wil een beetje mijn visitekaartje zijn, een antwoord op de vraag hoe een wijn moet zijn om me te veroveren. Ik hoop dat ik uw hart kan bereiken, net zoals hij mijn hart heeft bereikt.
Vino Rosso Biologico
Een veelzijdige wijn met een mooie helderrode kleur. Hij heeft een goede body, waardoor hij perfect past bij smakelijke voorgerechten en kazen.
In de neus zijn zuivere en fruitige aroma's waar te nemen, waaronder bosvruchten en zoethout opvallen. In de mond is hij omhullend, met zachte en perfect uitgebalanceerde tannines.
"Collection" Montepulciano d'Abruzzo DOC
Gemaakt van de Montepulciano druivensoort gekenmerkt door hun rijke, diep rode druiven.
Deze wijn verrast door zijn wijnachtige en intense bouquet, zijn robijnrode kleur en zijn veelzijdigheid.
Grissini
Deze knapperige stengels zijn uitermate geschikt als broodvervanger of als origineel bijgerecht bij koude schotels. Aan het deeg wordt een beetje olijfolie toegevoegd. Vervolgens worden er met de hand dunne strengen van gerold.
Paté van zwarte olijven
Deze paté wordt gemaakt van volledig gerijpte zwarte olijven. Een delicatesse die kan worden gebruikt op geroosterd brood, als pastasaus, bij vlees en groente.
Fusilli Tricolore
Deze bonte pastamix combineert de smaak van rijpe tomaten met de geur van verse basilicum. Dit gerecht smaakt het best met wat olijfolie of Parmezaanse kaas.
Fusilli is een korte pasta met een karakteristieke twist vorm. Het is een geweldige pasta voor allerlei sauzen als gevolg van de slimme manier waarop zijn vorm "houdt" een heleboel saus. Onze Fusilli bestaat uit drie kleuren: groen van spinazie, rood van rode peper en effen gekleurde eenvoudig van de tarwe zelf. Geniet ervan met een vleugje extra vierge olijfolie en Parmezaanse kaas.
INGREDIËNTEN: griesmeel van harde tarwe, water, gedehydrateerde basilicum (2,5%), gedehydrateerde tomaat (1,5%).
OPSLAGWIJZE: Op een koele en droge plaats bewaren.
KOOKTIJD: 5/7 min.
Balsamico Azijn uit Modena i.g.p.
De meest bekend en gewaardeerde azijn, bereid met wijnazijn, kruidenmengsel en geconcentreerde en gekookte most.
Deze populaire en hoogwaardige azijn, uit de streek Emilia Romagna, wordt van oudsher gewonnen uit geconcentreerd en uitgekookt most. De donkerbruine kleur en de karakteristieke smaak ontstaan door het rijpingsproces in eikenhouten vaten. Er zijn maar een paar druppels nodig om vlees, vis, omeletten en groenten een bijzondere smaak te geven. Probeer deze azijn ook eens op Parmezaanse kaas en aardbeien.
Ingrediënten: wijnazijn, geconcentreerde druivenmost, karamel als kleurstof E150d. Het bevat Sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Arrabiata saus
De mediterrane keuken komt het best tot zijn recht in de arrabbiata-saus. Een saus met een sterke, pikante smaak die uw gerechten de creativiteit en de smaak zal geven die typisch zijn voor de zuidelijke streken. Perfect voor het verrijken van spaghetti of penne, het is de ideale saus om elke soort pasta persoonlijkheid te geven.
Artisjokcrème
Deze lichte en verfijnde crème wordt van de beste artisjokken gemaakt. Serveer deze crème op geroosterd brood als voorgerecht of als partyhapje. Ook heel lekker als pastasaus of bij de risotto.
INGREDIËNTEN: artisjokken (70%), zonnebloemolie, mosterd (azijn, mosterdzaad, rijstmeel, zout, suiker, specerijen), wijnazijn, zout, gistextract, zuurteregelaar, citroenzuur. Bevat sulfieten.
OPSLAGCONDITIES: Opslaan in een koele, droge plaats. Na het openen in koelkast bewaren en binnen een paar dagen gebruiken.
Frollini al Cocco
Deze knapperige kokoskoekjes van kruimeldeeg zijn een ware lekkernij. Heerlijk bij een kopje koffie of thee. Als nagerecht passen deze koekjes perfect bij een glas Moscato Piemonte. 1 pak 200 g
INGREDIËNTEN: Tarwebloem type "0", suiker, zonnebloemolie, boter, gedroogde kokosnoot (9%), eieren, halfvolle melk, rijsmiddelen (natriumwaterstofcarbonaat, dinatriumdifosfaat), aroma's, zout. Kan sporen van noten en soja bevatten.
OPSLAGWIJZE: Op een koele en droge plaats bewaren.
Bruschetta van gegrilde groenten
De stevigste en sappigste fruit worden geoogst op het hoogtepunt van het seizoen; gegrild, in plakken gesneden en gedoopt in een heerlijke saus gemaakt met olijfolie, kruiden en tuinkruiden. Ideaal als voorgerecht op geroosterd brood of, verwarmd, als bijgerecht bij vleesgerechten.
INGREDIËNTEN: zonnebloemolie, gegrilde rode paprika (15,3%), gegrilde gele paprika (15,3%), gegrilde aubergine (11,2%), water, basilicum, courgette (4,1%), dubbele geconcentreerd tomaat, witte wijnazijn, zout, extra vergine olijfolie, knoflook, ui, fructose, aardappelen, peterselie, peper, aroma, zuurteregelaar: citroenzuur. Bevat sulfieten.
OPSLAG: Opslaan in een koele, droge plaats. Na het openen bewaren in de koelkast voor een paar dagen.